Heeck veste

Bescherm het milieu: investeer in veiligheidskasten

Bescherm het milieu: investeer in veiligheidskasten

Geplaatst op

Als je met gevaarlijk chemicaliën en (vloei)stoffen werkt is het ontzettend belangrijk om deze stoffen op een veilige manier op te slaan. Om catastrofale ongelukken tegen te gaan moet je als bedrijf investeren in robuuste veiligheidskasten die de veiligheid van werknemers en het milieu waarborgen. 

Sla gevaarlijke stoffen op in veiligheidskasten

Gevaarlijke stoffen en chemicaliën dienen te worden opgeslagen in veiligheidskasten. Onder gevaarlijke stoffen verstaan we stoffen die brandbaar zijn en mogelijk kunnen exploderen. Als er binnen je bedrijf wordt gewerkt met dit soort stoffen moeten er maatregelen worden getroffen om de veiligheid van de medewerkers te waarborgen. Zorg ervoor dat deze stoffen niet rondslingeren of op onbeveiligde plekken worden bewaard, anders kan het nare gevolgen hebben voor de mens en de natuur. Investeer daarom in stevige veiligheidskasten om ernstige ongelukken te voorkomen. Sterker nog, het is verplicht om gevaarlijke stoffen op te slaan in beschermde ruimtes. 

Waar moet een effectieve veiligheidskast aan voldoen?

Er bestaan veel types veiligheidskasten. De meest effectieve kast voor jouw organisatie baseer je op de gevaarlijke stoffen die je bezit en de grootte hiervan. Werk je bijvoorbeeld met giftige stoffen en chemicaliën, kies dan voor een chemicaliënkast. Voor agressieve, waterontreinigende vloeistoffen kun je beter gaan voor een milieukast. Deze twee veiligheidskasten zijn geschikt voor ontvlambare stoffen. Mocht je beschikken over vlambare stoffen, dan moet je kiezen voor een brandwerende veiligheidskast. Deze veiligheidskasten kunnen tegen een flinke stoot en zijn vaak slagvast. Ook kunnen deze kasten niet zomaar worden opengemaakt voor extra beveiliging. 

Meer weten over de verschillende veiligheidskasten? Kijk rond op het internet wat de types allemaal inhouden. Let bij het bestellen erop dat een goede veiligheidskast moet voldoen aan een gecertificeerd keurmerk. 

Veiligheidskasten met een mooi ontwerp

Ondanks dat veiligheid voorop staat bij deze kasten, zijn er ook veel ontwerpmogelijkheden. Zo komen de veiligheidskasten in allerlei kleuren en kun je vaak zelf kiezen welke kleur de kastdeuren krijgen. Als het voor je bedrijf belangrijk is om unanimiteit te creëren op basis van kleur en ontwerp, dan kan dit erg handig zijn. Bovendien helpt het als geheugensteun om de juiste stoffen in de juiste veiligheidskasten te plaatsen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden