Heeck veste

De 5 populairste badkamertegels

De 5 populairste badkamertegels

Geplaatst op

De juiste badkamertegels maken het verschil voor de juiste look en  feel van de badkamer, zodat je een ontspannende en mooie ruimte kunt creëren die echt jouw persoonlijke stijl weerspiegelt. Maar hoe weet je welke badkamertegels je moet bestellen? Om je te helpen is hier een gids met de 5 populairste badkamertegels.

1. Porselein

Als je wilt dat jouw badkamertegels lang meegaan, is porselein het ideale materiaal om te kiezen. Porselein kan ook gebruikt worden om mooie effecten te creëren, omdat het beschikbaar is in een breed scala aan kleuren en gemaakt kan worden om er als hout of steen uit te zien, wat een duurzamer alternatief voor beide is. Porselein kost relatief meer geld, maar het is de moeite waard om in te investeren omdat het zo lang meegaat.

2. Keramiek

Keramische tegels zijn gemaakt van hetzelfde materialen als porselein, maar dan minder fijngemalen. Dit maakt het iets minder slijtvast en waterbestendig, maar wanneer het goed is afgedicht is het nog steeds een van de meest duurzame tegelopties. Een van de voordelen van keramische tegels is dat vele soorten keramische tegels kunnen worden gebruikt op zowel wanden als vloeren om een naadloze look te creëren. Keramische tegels zijn kosteneffectief en gemakkelijk te onderhouden, en met de grote verscheidenheid aan kleuren en stijlen die beschikbaar zijn, kun je een luxueuze look creëren voor minder geld.

3. Marmer

Als het om luxe gaat, is marmer de beste keuze. Marmer is subtiel en mooi, het is ideaal om textuur toe te voegen aan jouw badkamerdesign door de kleurnuances die door het oppervlak lopen. Deze klassieke steen werkt even goed met zowel traditionele als moderne decors en is perfect voor het creëren van functie-elementen in jouw badkamer. De tegel moet je met zorg behandelen en is een dure optie, maar er is geen betere tegel voor een tijdloze stijl.

4. Mozaïek

Mozaïektegels zijn nu enorm populair in badkamers. Ze kunnen worden gemaakt van een aantal verschillende tegelmaterialen, waaronder keramiek, marmer en glas. De tegeltjes zijn klein van formaat en kunnen worden samengevoegd om fascinerende effecten en ontwerpen te creëren in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen. Of je nu kiest voor een mozaïek voor de badkamervloer, om een bepaalde muur te accentueren of om een unieke uitstraling te creëren in de hele ruimte, het zijn de perfecte tegels om jouw eigen persoonlijkheid in de ruimte te brengen.

5. Kalksteen

Kalksteen is een ideale keuze voor natuurlijke designs. De subtiele tinten beige, bruin en grijs brengen warmte in de badkamer en voelen zacht en comfortabel aan, terwijl ze toch duurzaam zijn. Kalksteen tegels moeten zeer goed worden afgedicht voor gebruik in badkamers, omdat het een onbewerkt poreus materiaal is. Het is echter de moeite waard, want met dit aantrekkelijke en veelzijdige materiaal kun je een prachtig warm badkamerdesign creëren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden