Heeck veste

De meest voorkomende misverstanden over zonnepanelen

De meest voorkomende misverstanden over zonnepanelen

Geplaatst op

Zonnepanelen nemen: ja of nee? Het is voor veel mensen een afweging of al een uitgemaakte zaak. Voor de huishoudens die hierover twijfelen, hebben we wat belangrijke informatie op een rij gezet. Namelijk de meest voorkomende misverstanden over het hebben van zonnepanelen. Zo kan je uiteindelijk zelf op basis van de juiste informatie de keuze maken om zonnepanelen wel of niet te nemen. 

Verdien je de investering in zonnepanelen wel snel terug?

De meeste leveranciers zullen aangeven dat je de investering in zonnepanelen terug zult verdienen. Dit gebeurt op basis van de zonne-energie die je opwekt en waardoor je op de maandelijkse energierekening energie bespaart. Het verschil in de maandelijkse kosten zal ervoor zorgen dat je over enkele jaren de investering terug hebt verdiend. En het voordeel is dat je vervolgens goedkoper energie thuis hebt. Via deze weg verdien je dus de investering terug en heb je in de toekomst een blijvende lagere energierekening. Maar wil je daar zolang op wachten? Door steeds betere ontwikkelde zonnepanelen en een efficiëntere manier van energiegebruik wordt de tijd dat je de investering terugverdient steeds korter. Dit hangt natuurlijk ook af van je woonlocatie. Laat je daarom altijd adviseren door de lokale specialist. Woon je in Friesland? Neem dan contact op met APSolar, de specialist in zonnepanelen in Friesland.

Zonnepanelen leveren alleen energie in zonnige maanden

Wanneer de zon schijnt, dan wordt er energie opgewekt door de zonnepanelen. Het is daarom begrijpelijk dat je denkt dat in de meest zonnige maanden de meeste energie wordt opgewerkt en in de winterse maanden dit minder gebeurt. En dit klopt, echter betekent dit dus niet dat er in de koudere en winterse dagen er helemaal geen energie wordt opgewerkt. Zelfs op koude dagen kan er sprake zijn van helderblauwe dagen zonder een wolkje in de lucht. Op dit soort dagen zijn zonnepanelen juist extra rendabel. Door het hele jaar heen is het dus mogelijk om zonne-energie op te wekken.

Ik heb geen dak dat richt op het zuiden

De meeste energie wordt opgewekt wanneer de zonnepanelen zijn gericht op het zuiden. Maar wanneer je beschikt over een dak dat richt op het westen, noorden of oosten dan is dit niet erg. De zonnepanelen zullen minder energie opwekken, maar kunnen nog steeds rendabel zijn. Vraag hier advies over van de specialist en je zult dan een berekening krijgen hoe rendabel zonnepanelen voor jouw woning kunnen zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden