Heeck veste

De vloer als basis voor een modern interieur!

De vloer als basis voor een modern interieur!

Geplaatst op

Als we aan een interieur denken, dan zien we vaak de verschillende inrichtingen voor ons op basis van verschillende interieurstijlen. We denken dan niet direct aan de vloer, maar toch maakt de vloer een essentieel onderdeel van ons interieur. In deze blog gaan we je vertellen welke kleuren passen bij welke stijlen. Lees onze blogs als je deze blog uit hebt!

Scandinavische stijl

Een stijl die erg populair is in de moderne woonwereld is de Scandinavische stijl. Deze kenmerkt zich door het gebruik van veel natuurlijke materialen. Denk daarbij aan design met dierlijke vormen, zoals geweien en kleden op de vloer. Het kleurenpalet is vrij licht, dit wijden de experts aan het feit dat het in de Scandinavische landen lang achter elkaar donker is, daarom willen de mensen graag een lichte kamer. Voor deze woonstijl zijn de resin floors of gietvloeren erg geschikt, deze zijn in elke kleur te krijgen en daarnaast erg slijtvast. De perfecte basale basis voor je Scandinavische interieur. 

Industriële stijl 

Met deze stijl heb je al snel die ´fabrieksachtige ambiance´in je woning te pakken. Objecten uit verlaten Sovjet-fabrieken kunnen opduiken in een interieur waarin risico´s genomen durven te worden. Een betonvloer of betonlook vloer (de laatste is een gietvloer) zijn erg mooi in een industrieel interieur, dat zo populair is heden ten dage, waarschijnlijk vanwege de robuuste en nostalgische kijk die het biedt op ons industrieel verleden. Iets dat we nu voor een groot deel naar lagelonenlanden verplaatst hebben. Natuurlijk ontstaat veel van de esthetiek door een blending van twee voorheen gescheiden contexten: de industriële en de residentiële. Hoewel er in het modernisme, specifiek binnen de Bauhaus, al pogingen ondernomen werden om deze twee te mixen, door huizen te ontwerpen die als ´woonmachine´ moesten functioneren.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden