Heeck veste

De voordelen van epoxy-vloeren

De voordelen van epoxy-vloeren

Geplaatst op

Er is een reden waarom epoxy vloeren zijn enkele van de meest gebruikte soorten vloeren in de industrie. Naast het feit dat ze mooi en gemakkelijk op de ogen, ze zijn sterk, goedkoop, en zeer bestand tegen slijtage. Deze gecombineerde voordelen maken epoxyvloeren een grote aanwinst voor plaatsen met zwaar voetverkeer, van magazijnen tot ziekenhuizen.

Hoewel deze uitleg misschien niet genoeg is om om je direct te overtuigen van de efficiëntie en effectiviteit van epoxyvloeren, kan het onderstaande discussie helpen je gedachten te veranderen. Lees verder om alles te leren wat er te weten valt over de prachtige voordelen van epoxyvloeren. 

Onderhoud is gemakkelijk

In tegenstelling tot andere soorten vloeren hebben epoxyvloeren geen kieren, randen en naden. Epoxyvloeren zijn één groot oppervlak, wat betekent dat het schoonmaken van vuil van de vloer zo eenvoudig is als vegen. Bovendien, aangezien epoxyvloeren geen randen hebben, is er weinig ruimte voor schimmel- en bacteriegroei.

Bestand tegen water

De glanzende, harsachtige afwerking van epoxyvloeren helpt ze water en gemorste chemicaliën af te stoten. Epoxyvloeren vlekken niet en trekken niet krom door waterschade, waardoor ze vooral nuttig zijn in ziekenhuizen en laboratoria.

Duurzaam

Epoxyvloeren zijn zeer duurzaam en slagvast. Hij zijn ideale vloeropties op plekken waar veel wordt gelopen of waar zware machines geplaatst worden. Epoxy vloeren hebben een buigsterkte van ongeveer 10.000 psi, zodat ze bestand zijn tegen het slepen en laten vallen van zware items. Dit type vloer is ook veiliger. De lage kans op chippen en breken verminderen de risico’s op ongevallen, waaronder struikelen en vallen. Het is erg belangrijk dat je de vloeren goed laat isoleren om zo ecologisch mogelijk te kunnen wonen. Neem daarvoor contact op met lubbenisolatie.nl, ze passen dan een uitstekende Bodemisolatie voor je toe. Dat gaat je geld schelen. Zo maak je minder energiekosten en zal vocht in jouw woning geen kans krijgen. 

Kosten 

Epoxy vloeren vallen meestal goedkoper uit dan andere traditionele vloeropties, zoals hardhout, vinyl en tegels. Niet alleen zijn epoxyvloeren betaalbaarder, maar ze gaan ook langer mee dan de meeste vloeren, wat betekent dat ze een ideale langetermijninvestering zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden