Heeck veste

De zoektocht naar optimale nachtrust in een caravan

caravan matras

De zoektocht naar optimale nachtrust in een caravan

Geplaatst op

Tijdens je vakantie wil je goed uit kunnen rusten, zodat je daarna weer fit begint op je werkadres. Veel Nederlanders kiezen daarom voor een caravan om op reis te gaan richting het zuiden. Soms is het lastig om hiervoor een juiste slaapplek te vinden. Slaap je in een klein tentje naast de caravan, of ga je voor optimaal gemak in de caravan zelf. Wij lichten toe wat je kunt doen voor een optimale nachtrust.

Kampeerbedden in de tent

Sommige caravans zijn niet groot genoeg om hier een matras in kwijt te kunnen. Je dient dan voor een alternatief te kiezen waar je alsnog goed tot rust kunt komen. Een uitklapbaar campingbedje met een metalen frame en een stoffen bekleding kan dan een snelle oplossing zijn. Let er wel op dat deze oplossing niet geschikt is voor mensen die snel last hebben van gewrichtsklachten.

Zelfopblaasbare slaapmatjes

De zelfopblaasbare slaapmatjes zijn een simpele en ruimtebesparende optie om op te slapen. Deze matjes draai je open, waarna er automatisch lucht wordt opgezogen. Hierdoor heeft u een zachtere ondersteuning dan de bovenstaande optie. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Ze zijn echter net als de bovenstaande optie niet super comfortabel en bieden voor velen niet het comfort wat men wenst tijdens een vakantie.

Caravanbedden

Een caravanbed biedt voor veel mensen de meest comfortabele optie. Sommige caravans en campers hebben vaste bedden, of zelfs aparte slaapkamers, terwijl kleinere modellen voorzien kunnen zijn van stapelbedden of uitklapbare bedden om ruimte te besparen. Deze bedden zijn beschikbaar in verschillende maten. Omdat er beperkte ruimte is in een caravan, passen er meestal geen standaardmatrassen in.

Caravan matrassen op maat

Zoals hierboven al aangegeven, passen de meeste standaard matrasmaten niet op een caravanbed. De beste keuze voor optimale nachtrust is om een caravan matras op maat te laten snijden. Deze op maat gemaakte matrassen zijn ontworpen om precies te passen bij caravans met afwijkende afmetingen. Je kunt hierbij vaak kiezen uit het schuim waar je zelf het prettigst op slaapt. Denk hierbij aan koudschuim als je het snel warm hebt en traagschuim als je snel last van je gewrichten hebt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden