Heeck veste

Dingen om te doen direct na je oplevering van je woning

Slotenmaker

Dingen om te doen direct na je oplevering van je woning

Geplaatst op

Van harte gefeliciteerd! Je woning is zojuist opgeleverd. Natuurlijk sta je te popelen om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met klussen, inrichten en het nieuwe huis helemaal om te toveren tot een nieuw thuis. Maar waar moet je beginnen? Er staat nog zoveel op de takenlijst. Zijn er bepaalde dingen die misschien als eerste moeten gebeuren? Het antwoord hierop is: ja! Er zijn wel degelijk zaken waar je misschien beter eerder dan later mee kunt beginnen. Onderstaande zaken moet je dus proberen zo snel mogelijk te doen wanneer je woning is opgeleverd. 

Vervang de sloten 

Vertrouwen is goed maar controle is beter! Degene die toegang hadden tot je woning, zijn na de oplevering niet langer de eigenaar en mogen dus ook niet meer zonder toestemming van jou of je partner de woning betreden. Om dit zoveel mogelijk te kunnen garanderen, zijn er bij de overdracht alle sleutels overgedragen. Het punt is alleen dat je niet zeker weet hoeveel sleutels er in beginsel waren. Dit betekent dat de voormalige bewoners misschien nog een sleutel overhebben. Het kan zijn dat deze sleutel zoek is geraakt. Stel je voor dat hier ook nog eens een sleutelhanger aan hangt met het adres! Waarom zou je dit risico lopen? Je doet er goed aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met een slotenmaker. Verhuis je naar een nieuwe woning in de gemeente Heemstede? Dan adviseren wij je om contact op te nemen met deze slotenmaker in Heemstede

Controleer de meterstanden 

Als onderdeel van de oplevering hebben de voormalige bewoners doorgegeven wat de meterstanden zijn van de woning op het moment van verlaten. De reden waarom dit belangrijk is, is omdat je graag wil dat het duidelijk is vanaf wanneer de kosten voor het verbruik voor jouw rekening zijn. Natuurlijk zijn in de meeste gevallen gas en elektra niet heel erg duur als het om een paar dagen verschil gaat, maar als het verschil heel groot is kan jou dat zomaar veel geld kosten. Controleer daarom altijd op de meterstanden die opgegeven zijn, overeenkomen met de meterstanden op het moment van overdracht. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden