Heeck veste

Easy living: richt je landelijke woning in!

Easy living: richt je landelijke woning in!

Geplaatst op

De landelijke stijl is populair in Nederland en in alle andere landen van Europa. Maar hoe kun je deze stijl thuis in je huis goed toepassen? In deze blog nemen we een aantal leuke tips met je door waarmee dit heel erg makkelijk woord. Zo krijg je woning een landelijke uitstraling. Dat ziet er toch geweldig uit! Lees snel verder en ontdek hoe je het zelf makkelijk kunt aanpakken

Wat zijn de kenmerken van de landelijke stijl?

Zijn een aantal kenmerken op te noemen die horen bij de landelijke stijl: denk bijvoorbeeld aan een ietwat nonchalante uitstraling, niet moeilijk doen: ´het is gewoon lekker eenvoudig en gezellig hier.´ Maar ook een woning die openheid heeft en een met de natuur lijkt te zijn. Architectuur en natuur vullen elkaar in dit soort woningen aan. Zeker als deze op het platteland gebouwd is. Maar ook in de vinexwijk kun je prima een landelijke stijl aanbrengen in je woning. 

Wat heb je daarvoor nodig? Kies voor veel hout, struin brocantes af, kies voor een opvallend ding in je huis, bijvoorbeeld een mooie sculptuur en ook een open haard en een houtkachel zijn idealen zaken om toe te voegen aan je landelijke interieur. Het gaat er eigenlijk om dat je materialen gebruikt die ook in de natuur te vinden zijn, zoals de landelijke woningen eeuwen en eeuwen gebouwd zijn met het materiaal dat in de omgeving waarin de woningen staan gevonden werd. Ook wel logisch eigenlijk. Hierdoor krijgen deze woning in zo’n pure uitstraling.

Kleurenpalet

We kijken naar het kleurenpalet van de landelijke stijl, dan komt het als snel naar voren dat vooral tinten als wit, bruin en rietkleur bijzonder in trek zijn. 

Ook hier weer is het zo dat je kleuren gebruikt die in de natuur te vinden zijn. Op deze manier zullen het kleurenpalet en de meubelen er goed bij elkaar passen.

Meubels die je kan plaatsen

Je hebt een landelijke stijl pallet, maar ook meubels die goed bij deze stijl passen. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke boekenkast, die vaak wit is. De secties van de kast worden respectievelijk gevormd door een bovenlaag waar vaak laatjes in zitten en een onderlaag die kastruimte met deurtjes ervoor heeft. Deze kast is echt een sfeermaker en zal je woning precies die landelijke look geven die je zoekt. Wanneer je je woning inricht, dan is het slim om deze zo licht mogelijk te maken wanneer je een heel ruimtelijke woning wilt. Zo is het eenvoudig om een schitterende plek te maken waarmee je kunt shinen bij familie en vrienden. Kies voor ronde ontwerpen als je een vierkante kamer hebt. Of wat dacht je van een grote bank in plaats van twee kleinere. Dat is echt landelijk, om voor een groot meubelstuk te gaan. Natuurlijk moet je hier wel de ruimte voor hebben. Veel plezier met het inrichten van je landelijke woning. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden