Heeck veste

Een gietvloer leggen bij zomerse temperaturen?

gietvloeren

Een gietvloer leggen bij zomerse temperaturen?

Geplaatst op

Is het mogelijk om met alle temperaturen een gietvloer te laten leggen? We raden dit sterk af, aangezien het mooiste resultaat behaald wordt bij een temperatuur ongeveer tussen de 15 en 23 graden. Dit geldt voor zowel de temperatuur van de ruimte als de temperatuur van de ondergrond. Waarom dit de ideale temperatuur is om het mooiste eindresultaat qua gietvloer te realiseren, leggen we je uit in deze blog.

Waarom is gieten lastig bij een te hoge of lage temperatuur?

Na het mengen moet een gietvloer binnen 20 minuten verwerkt worden, aangezien deze dan begint met drogen. Tijdens deze periode moet het mengsel niet alleen worden aangebracht, maar ook mooi uitvloeien over de grond. Bij een te hoge temperatuur droogt het materiaal te snel en krijgt het materiaal niet de tijd om mooi uit te vloeien over de vloer. Een te lage temperatuur zorgt ervoor dat er spaanslagen/aanzetten in de gietvloer voorkomen en de vloer niet volledig dicht vloeit, waardoor de dekvloer te zien blijft. Om deze redenen is het van belang om alleen te gieten bij een temperatuur tussen de 15 en 23 graden.

Kan er wel gelakt worden bij hoge en lage temperaturen?

Ook het lakken is het niet mogelijk bij temperaturen die buiten de 15 en 23 graden vallen. Met het lakken van de vloer is extra voorzichtigheid geboden, aangezien de lak kan gaan schuimen en er wit uit kan gaan zien als de temperatuur te laag of hoog is.

Is het mogelijk om de ruimte te verkoelen?

Als je de ruimte koeler wilt maken, dan moet je ruim voordat je gaat gieten werken met bijvoorbeeld airco of ventilatoren. Het open zetten van deuren en ramen is sterk af te raden, aangezien er stof en insecten naar binnen kunnen komen en op de vloer terecht kunnen komen.

Wil je meer weten over de ideale temperatuur bij het gieten van een vloer of over manieren om een ruimte koeler te maken? Neem dan contact op met een specialist in gietvloeren. Vraag hen naar de mogelijkheden en bekijk of deze specialist een gietvloer kan leggen die perfect past bij jullie huis, kantoor, winkel of andere ruimte.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden