Heeck veste

Genieten van een minimalistisch interieur

Cast floor design

Genieten van een minimalistisch interieur

Geplaatst op

In onze hectische tijd is het soms lastig om te ontspannen thuis. Veel mensen nemen de beslommeringen van hun werk mee naar huis en ga naar thuis over zitten malen. Dat komt misschien ook wel omdat ze eigenlijk geen plek hebben waar ze rustig kunnen zitten. In een zin interieur of minimalistisch interieur wordt dit wel gerealiseerd waardoor mensen toch relaxed kunnen zitten thuis. Deze blog vertellen wie er meer over.

Geen eenvoud

Een minimalistisch interieur heeft een aantal kenmerken, maar het belangrijkste is toch wel het eenvoudige karakter van het ontwerp. Er wordt vaak gewerkt met slanker lijnen eenvoudige figuren en zeer weinig tot geen franje en versieringen. We zien ook veel natuurlijke materialen, zoals bamboe, natuursteen en beton voorbijkomen. En je moet ook niet gek op staat te kijken wanneer er een binnenvijver compleet met vissen gerealiseerd wordt in een interieur. Een minimalistisch interieur wordt vaak geïnspireerd door de Japanse tuin design en interieurs die we vaak vinden in de zenklooster. Geen wonder dat er zoveel rust uit deze interieurs straalt. Minimalistisch interieur nodigt echt uit om te genieten van je rust en de gedachten even los te laten. Zeker wanneer je er een kopje jasmijnthee bij drinkt en daarmee het Japanse ritueel voltrekt. Met familie en vrienden thee drinken heeft een rustgevende werking op je geest.

De basis van een minimalistisch interieur

Veel mensen kiezen voor een solide basis in een minimalistisch interieur, namelijk voor de gietvloer. Gietvloer is gemaakt van kunststof en kan in verschillende kleuren geleverd worden. In feite is het een gegoten vloer die lijkt op een betonnen vloer, sommige vloeren hebben zelfs een betonlook, maar dit type vloer is elastischer en waterbestendig. Dit laatste in tegenstelling tot het betonvloer die juist helemaal niet tegen water kan en scheurt wanneer er warmtewerking plaatsvindt, met name wanneer er sprake is van een vloerverwarming. Kies voor een gietvloer als je houdt van gemak en een mooie strakke look voor je minimalistisch interieur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden