Heeck veste

Hoe blokkeer je de hitte van de zon die op je ramen staat?

Hoe blokkeer je de hitte van de zon die op je ramen staat?

Geplaatst op

De energie van de zon kan zorgen voor onaangename temperaturen in je woning. Zeker in de zomer en bijvoorbeeld op een zolderkamer. In plaats van de strijd aan te gaan met airco’s en ventilatoren is het verstandig om de hitte die door de ramen komt te verminderen. Zo bespaar je op de energierekening, verminder je je uitstoot én is het altijd comfortabel binnen.

Het begint met rolluiken buiten het huis

Een van de beste manieren om de warmte buiten te houden is om te voorkomen dat de warmte in eerste instantie op de ramen komt te staan. Dit doe je door middel van goede rolluiken of rolschermen. Naast het feit dat rolluiken eenvoudig te installeren zijn en vaak elektronisch werken, bieden ze ook nog eens extra veiligheid door het materiaal. Kijk voor meer informatie over rolluiken en diverse opties op gespecialiseerde sites, zoals rolluikenfabriek.nl.

Rolschermen of rolluiken binnen het huis

Een andere, goedkope manier om de hitte deels buiten te houden zijn rolluiken of schermen aan de binnenkant van je woning. Deze zijn ook vaak eenvoudig te installeren en komen in tientallen soorten en maten. Let bij de aanschaf op wat voor materiaal het is en kijk naar de kleur. Lichtere kleuren absorberen de warmte beter, waardoor het binnen lekker koel blijft.

Daarnaast kan het zijn dat bepaalde rolschermen voornamelijk goed zijn om licht buiten te houden. Dit betekent dat het perfect is om een ruimte goed donker te maken, iets dat je misschien niet direct wil in je woning.

Speciaal zonwerend glas

Zonwerend glas is ook een effectieve manier om de zon buiten te houden. Dit glas is behandeld met een speciale coating die minder hitte opneemt van de zon én het felle licht buiten kan houden. Hier heb je wel te maken met diverse kwaliteits- en kostenverschillen. Zo kan het zijn dat een bepaald soort glas heel erg goed de warmte absorbeert, maar tevens een groot deel van het licht. Hierdoor lijkt het altijd alsof er een soort schaduw binnen is. De topkwaliteit ruiten zijn ‘actief’, dat wil zeggen dat ze kunnen veranderen van tint op basis van de zonkracht.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden