Heeck veste

Hoe ga ik de strijd met kalkaanslag aan?

Hoe ga ik de strijd met kalkaanslag aan?

Geplaatst op

Kalkaanslag is een echte killer als het gaat om de functionaliteit van de apparaten in je woning. Ook de leidingen in je huis zijn helemaal anti kalkaanslag. Natuurlijk komt dit niet uit de lucht vallen. Dit heeft namelijk als reden dat kalkaanslag erg slecht voor je apparaten is, ze presteren minderen en gaan sneller stuk. Daarbij verbruiken ze meer stroom. Dit laatste zie je terug op de maandelijkse rekening. Zeker ondernemers met dure apparatuur in de zaak moeten echt even goed opletten. In deze blog geven we je tactieken hoe je kalkaanslag kunt verslaan. 

Waterontharder

Voorkomen is beter dan genezen, dat weet iedereen. Daarom is het ook zo leuk dat er een apparaat gemaakt is dat ervoor kan zorgen dat de hoeveelheid kalkaanslag in de badkamer of keuken tot een minimum (een aan 0 grenzende hoeveelheid) beperkt wordt. We hebben het hier over de waterontharder. Dit ding is heel makkelijk te hanteren en vraagt geen onderhoud. Je sluit de waterontharder aan op de hoofdkraan en de magneten in het apparaat behandelen het water zo dat magnesium en calcium zich niet hechten aan de leidingen in je woning. Dat is een absoluut gegarandeerde tactiek waarmee jij de oorlog gaat winnen. 

Kalkaanslag verwijderen

Natuurlijk zul je eerst kalkaanslag moeten verwijderen, omdat je immers nog geen waterontharder had. Dit laatste hoef je gelukkig niet te doen met chemische, milieuonvriendelijke middelen. Het kan gelukkig met natuurlijke stoffen, zoals azijn of citroensap in lauw water. Op deze manier verdwijnt de kalkaanslag in de badkamer of keuken als sneeuw voor de zon. Ook apparaten als de waterkoker of Senseo zijn gevoelig voor kalkaanslag. Behandel ze met ons recept en de aanslag is weg. Meer interessante informatie over wonen lezen? Check dan al onze blogs, zo blijf je tenminste op de hoogte!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden