Heeck veste

Hoe geef ik mijn woonkamer een unieke look?

Hoe geef ik mijn woonkamer een unieke look?

Geplaatst op

Ieder mens is uniek. Dit feit maakt het direct duidelijk hoe je een unieke woonkamer kunt inrichten. Je moet dus van je eigen creatieve vermogens en intuïtie uitgaan. Door als het ware je eigen associaties te volgen naar je ideale design voor je woonkamer. Soms kun je wel een beetje hulp gebruiken, bijvoorbeeld door verschillende concepten of interieurstijlen als een beschikbaar pallet door iemand gepresenteerd te krijgen. 

Lees in onze blog een aantal tips om je unieke woonkamer te creëren. Wanneer je deze blog uit gelezen hebt, dan hoef je nog niet te stoppen met lezen. Er zijn veel meer blogs op ons forum te vinden waar je inspiratie uit kunt putten.

Ga voor de eclectische stijl

Je hoort tegenwoordig veel over de industriële, Scandinavische en minimalistische stijl. Daarbij blijft de eclectische stijl een beetje achter. Dit is eigenlijk ook een totaal andere manier van denken. Als je een eclectische stijl aanhoudt, dan hou je eigenlijk geen stijl aan. Dan ga je uit van wat jij mooi vindt en of het op een min of meer esthetische wijze bij elkaar past. Je kijkt naar de verschillende dingen, die misschien qua stijl uit verschillende periodes komen, maar wel door hun vormgeving en door de associaties die jij erbij hebt, goed bij elkaar passen. Binnen de eclectische stijl is het goed mogelijk om een echt design statement te maken. Dat wil zeggen: een gewaagde combinatie tussen verschillende elementen die je niet zo vaak ziet, waar mensen dus van zeggen, dat ze zoiets zelf nooit hadden kunnen verzinnen. We geloven dat dat een van de graadmeters is om te zien of je design daadwerkelijk uniek is.

Hoe maak ik een eclectisch geheel?

De bedoeling is dat binnen de eclectische stijl er een geheel gemaakt wordt, door gebruik te maken van objecten die in de eerste instantie niets met elkaar te maken lijkt te hebben, in termen van stijl en ontwerp. Een allegaartje van spullen zou een chaos teweegbrengen. Op dat moment kunnen we niet meer spreken over een ontwerp. Om een eclectisch geheel te kunnen maken, is het slim om niet alles bij een winkel te kopen, bijvoorbeeld IKEA, want dan maak je dus gebruik van concepten en een mooi afgerond geheel dat andere mensen voor je verzonden hebben. Wat je veel beter kunt doen is een combinatie maken tussen elementen (objecten) die je op bijvoorbeeld brocantes en rommelmarkten vindt en zaken die je bij woonboulevards kunt kopen. Ga dus niet voor een kant en klaar design, maar denk er zelf over na en durf risico’s te nemen. Met design meubels, als dan niet antiek, kun je al heel snel een uniek ontwerp maken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden