Heeck veste

Hoe kom je van kalkaanslag af?

Hoe kom je van kalkaanslag af?

Geplaatst op

Kalkaanslag is een probleem in gebieden waar hard water is. We bedoelen geen ijs, maar water met een hoge concentratie calcium en magnesium. Wanneer het water opdroogt  blijven deze mineralen achter. Dat ziet er niet uit. En niet alleen esthetisch ontstaan er hierdoor problemen, maar ook op het technische vlak. We nemen het met je door in deze blog.

Waterontharder

Een van de slimste dingen die je kunt doen is het aanschaffen van een waterontharder. Deze zorgt ervoor dat calcium en magnesium niet kunnen hechten aan de leidingen in je woning, de apparaten waardoorheen water stroomt en de oppervlakte waar het op valt. We willen je aanraden om te kijken bij ikwilvanmijnkalkaf.nl. Hier kunnen ze je helpen met advies. Wij adviseren je een waterontharder die werkt met magnetische straling. Deze sluit je op de hoofdleiding aan en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Het water wordt door magnetische straling bewerkt, dit zorgt ervoor dat magnesium en kalk zich niet afzetten tegen de oppervlakte waarlangs het water beweegt. Het is dus niet zo dat deze mineralen uit het water gehaald worden, maar ze blijven er beter in zitten, zo zou je kunnen zeggen.

Voordelen van een waterontharder

Je schaft niet zomaar een waterontharder aan, dan moeten er natuurlijk wel redenen zijn om dit te doen. En die zijn ook zeker te noemen. Kalkaanslag is een groot probleem in apparaten waar water doorheen gaat, denk aan de wasmachine, afwasmachine en dure koffiezetapparaten. Je wil dat deze apparaten lang meegaan. Doordat kalk zich in de apparaten nestelt, gaan ze uiteindelijk meer energie verbruiken en sneller stuk. Dit zijn zaken die je niet wilt en makkelijk kunt voorkomen met een waterontharder. Op deze manier hou je je woning in een betere staat en doe je langer met je apparatuur. Blijft onze blogs lezen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste tips als het gaat over wonen, techniek en comfort.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden