Heeck veste

Hoe maak ik mijn huis ecologischer en comfortabeler?

Hoe maak ik mijn huis ecologischer en comfortabeler?

Geplaatst op

In onze tijd zijn er veel mensen op zoek naar manieren om ecologischer en comfortabeler te leven. Deze zaken moeten volgens velen altijd hand in hand gaan. En dat kan ook. In deze blogs hebben we een aantal voorbeelden op een rij gezet waarmee jij je woning milieuvriendelijker en meer comfortabel kan inrichten. Zin om een verandering aan te brengen aan je woning waar je veel profijt van kan hebben? Lees dan snel verder om de tips te ontdekken. 

Muurisolatie

Veel oude huizen, zeg maar van het type voor 1920 hebben een ronduit slechte isolatie in de muren. Vroeger had men toch een andere kijk op dit soort zaken. Als isolatiemateriaal komen we in de spouwmuren vaak stro tegen. Dat was gebruikelijk in die tijd, want het is ook niet zo dat ze er helemaal niets aandeden. Maar qua moderne standaard is dit niet voldoende. We hebben met de loop van de jaren steeds slimmere manieren gevonden om verbeteringen in de muurisolatie aan te brengen. Zo is het mogelijk de muur of spouwmuur te isoleren met kunststof parels die geen vocht en tocht doorlaten en in vele gevallen ook brandvertragend werken. Het is slim om een expert je te laten adviseren over spouwmuurisolatie, omdat je zo minder hoeft te stoken om het binnen warm te krijgen. Dat scheelt weer in de energiekosten en heeft een reductie van co2 tot gevolg. Een prima manier om je woning een upgrade te geven zo’n muurisolatie. 

Kijk naar de staat van je ramen

In oude huizen zitten natuurlijk ramen, maar die kunnen vaak al heel oud zijn en daarom enkel glas hebben. Je herkent ze aan de mooie ijsbloemen die er in de winter op deze ruiten te zien zijn. Met de plaatsing van dubbel of driedubbel glas is het afgelopen met deze wonderen van de natuur (helaas), maar je energierekening en gezondheid staan er daarna wel een stuk beter voor. Het is ook veel minder tochtig en koud in huis. Zo’n aanpassing is dus een behoorlijke winst! Vraag bij je gemeente na of je een subsidie kunt krijgen voor de aanpassing van je ramen. Veel plezier met het aanpassen van je woning en het ecologischer en comfortabeler wonen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden