Heeck veste

Hoe maak je jouw huis verkoopklaar?

Hoe maak je jouw huis verkoopklaar?

Geplaatst op

Wanneer je jouw huis gaat verkopen heb je natuurlijk een makelaar Loosdrecht nodig. Maar er zijn echter veel meer zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan een grote schoonmaak en achterstallig onderhoud. In deze blog hebben we het hierover!

Achterstallig onderhoud

Wanneer je een huis gekocht hebt, ben je niet meer echt bezig met je oude huis. Je hebt dan ook niet zoveel zin meer om in dat huis te klussen, echter loont het wel wanneer je een aantal kleine klusjes uitvoert. Denk hierbij aan afgebladderde verf, piepende deuren of vieze muren. Deze zaken herstellen kost niet veel tijd en geld, maar kan een groot verschil maken op de verkoopprijs. Daarnaast kunnen de potentiële kopers door het achterstallig onderhoud denken dat er meer zaken niet op orde zijn.

Sfeer

Een huis helemaal naar de smaak van de potentiële koper inrichten, is natuurlijk onmogelijk. Maar het is wel mogelijk om je huis neutraal te maken. Gebruik dan geen uitgesproken items en felle kleuren. Zorg dat er genoeg licht je huis in komt. Doe de gordijnen vooral open. Zet een bos bloemen neer of een schaal met fruit en zorg voor voldoende planten.

Opgeruimd en schoon

Voorkom vuil, zoals spinnenwebben en vlekken en ruim alles netjes op. Het toilet en de douche moeten goed schoon zijn en fris ruiken. Zet bijvoorbeeld een raam open voor frisse lucht. Dit geldt ook wanneer je huisdieren hebt. Deze kunnen namelijk nogal verharen. Zorg ervoor dat ze bij een bezichtiging even bij anderen zijn of ga zelf met je diertje op stap.

Geen luchtjes

Schoon betekent ook geen luchtjes. Denk hierbij aan de geur van sigaretten, honden en mensen. Dit houdt in dat je de woning goed moet laten luchten. Wanneer je bijvoorbeeld net wakker bent, kunnen de slaapkamers nog wat muf ruiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden