Heeck veste

Hoe onderhoud je je epoxy vloer?

gietvloer

Hoe onderhoud je je epoxy vloer?

Geplaatst op

Je wilt het liefst minimaal onderhoud aan een gietvloer om deze in topconditie te houden. Ook al zijn ze onderhoudsarm, het gezond verstand moet de boventoon voeren in de verzorging ervan. In deze blog hebben we een overzicht gegeven van de beste praktijken in het onderhoud van je epoxy vloeren.

Houd de oppervlakken vrij van vuil en gruis

Vooral als je machines of voertuigen van en naar de vloer verplaatst. Vuil en gruis zal een epoxy vloer inbedden of krassen als het toegestaan is om daar te blijven. Het is een goed idee als je alle zand of vuil regelmatig verwijdert, want ook al zijn epoxyvloeren taai, toch kunnen ze na verloop van tijd de schade van meerdere krassen beginnen te vertonen. De beste manier om dat te doen is om een winkelstofzuiger met een zachte borstel te gebruiken. Hoe vaak je stofzuigt hangt af van de hoeveelheid vuil en gruis die op de vloer wordt opgespoord. Als het tijd is om zware machines over de vloer te verplaatsen, neem dan extra voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat het oppervlak stof- en gruisvrij is.

Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen op zeepbasis

Vloerreinigers op zeepbasis laten een waas achter op de epoxyvloer die zich na verloop van tijd ophoopt. Epoxy-vloeren hebben geen zeep, warm water nodig en een goede mop of een goede borstel om het dek te schrobben moet prima zijn. Als je extra het schrobben macht nodig hebt gebruik iets als zachte zeep om je met de taaiere morserijen te helpen.

Vlekken

Sommige vlekken, zoals roest, moeten licht geschrobd worden met een keukensponsje of een zachte dekborstel en warm water. Vermijd het gebruik van staalwol of agressieve chemicaliën zoals komeet, ze zijn te abrasief. Gebruik zacht-schrobben en een matig schurende schuurspons of borstel. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen met citrusvruchten of zuur. Citrusreinigers en azijn breken de epoxy katalysator af en moeten worden vermeden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden