Heeck veste

Hoe ontkalk je je waterkoker?

Hoe ontkalk je je waterkoker?

Geplaatst op

We gebruiken onze waterkoker erg vaak, bijvoorbeeld bij het koken of voor het zetten van een kopje thee. Juist omdat je de waterkoker zoveel gebruikt is het belangrijk om deze schoon te maken. In water zit namelijk kalk die aankoekt in je waterkoker. Hoeveel kalk er in het water zit verschilt per regio en heeft onder andere te maken met de hardheid van het water. Hard water is rijk aan magnesium en calcium, die bij verdamping aankoekt in je waterkoker of je waterleidingen. Lees hier hoe je je waterkoker ontkalkt en schoon kunt maken. 

Hoe vaak moet je je waterkoker schoonmaken?

We raden aan je waterkoker regelmatig schoon te maken en te ontkalken. De buitenkant van de waterkoker kun je 1x per 2 weken schoonmaken. Het ontkalken van je waterkoker minimaal 1x per maand. Als er veel kalk in je waterkoker zit, zie je de witte waas in je waterkoker. Daarnaast kan het zijn dat je waterkoker er langer over doet om het water te koken. 

Het ontkalken van je waterkoker: 

Je kunt je waterkoker op verschillende manieren ontkalken. We leggen je uit hoe je je waterkoker ontkalkt door middel van azijn. 

Voor het ontkalken van de waterkoker met azijn, voeg je gelijke delen water en azijn in de waterkoker tot de maximale lijn. Laat het mengsel koken en nog een uur inwerken. Vervolgens giet je het mengsel uit de waterkoker en spoel je de binnenkant af met schoon water. Als er nog zichtbare kalk achterblijft herhaal je dit proces.  

Preventie maatregelen

Voorkomen is beter dan genezen. Je kunt er namelijk voor zorgen dat je minder snel je waterkoker hoeft te ontkalken door de volgende oplossingen:

  1. Gebruik een waterontharder magneet. Dit maakt je water heerlijk zacht, waardoor ontkalken bijna niet meer nodig is. 
  2. Zorg er altijd voor dat je geen water achterlaat in de waterkoker. Gooi het overschot aan water dan ook weg in de gootsteen.
  3. Houd het schoonmaken van je waterkoker bij, ook al ziet het er niet uit alsof je deze schoon moet maken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden