Heeck veste

Hoe richt ik mijn studentenwoning effectief in?

Slaapbank

Hoe richt ik mijn studentenwoning effectief in?

Geplaatst op

Ben jij een student? Ga je studeren in een andere stad en ga je dus op kamers? In deze blog geven we een aantal tips over hoe jij jouw studentenwoning effectief kan inrichten.

Multifunctionele meubels

Wanneer je weinig ruimte hebt in een huis of kamer, dan is het geen slecht idee om na te denken over multifunctionele meubels. Als je bijvoorbeeld weinig tot geen ruimte hebt voor een eettafel, dan is het goed om eens over een uitschuiftafel na te denken. Als je bijna geen ruimte in je slaapkamer hebt, zou je eens een bedbank kunnen overwegen. Met zo’n meubelstuk heb je meteen een bed en een bank in één.

Benut alle ruimte

Als je in een kleine studentenwoning zit, dan is het fijn als je genoeg ruimte hebt om al je spullen kwijt te kunnen. Zo zou je bijvoorbeeld een hoogslaper of een wat hoger bed kunnen nemen, zodat hier nog lades en kasten onder kunnen. Je kan ook planken aan de muur maken om bijvoorbeeld je boeken kwijt te kunnen.

Kringloop

Als je niet al te veel geld wilt uitgeven aan meubels in je studentenkamer, dan is het misschien een leuk idee om een kijkje te nemen bij de dichtbij zijnde kringloopwinkel. De zoektocht naar leuke meubelen kan hier wat stroef verlopen, maar er zitten zeker wat pareltjes tussen.

Spiegel

Als je een kleine kamer hebt is het een goed en veel voorkomend idee om een grote spiegel tegen de wand te plaatsen. Zo krijg je het gevoel dat de ruimte een stuk groter is dan dat deze werkelijk is. Naast deze voordelen is het ook handig voor een ‘laatste check’ wanneer je jouw woning verlaat.

Lichte kleuren

Door lichte kleuren te gebruiken in je studentenwoning lijkt jouw woninkje ook een stuk groter dan het daadwerkelijk is. Kies kleuren zoals: wit, crème en pastel. Als het toch voor een wat opvallendere kleur wilt gaan, laat deze dan matchen met je meubilair.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden