Heeck veste

Hoe zorg je voor een nette afwerking van je woning?

Hoe zorg je voor een nette afwerking van je woning?

Geplaatst op

Een woning helemaal netjes maken is best een opgave. Of je nou graag wil dat je muren helemaal streeploos worden geverfd of dat de vloer er perfect bij ligt, het is allemaal niet zomaar gedaan. Een van de zaken die er echt voor kan zorgen dat een woning er helemaal af uitziet, is door gebruik te maken van plinten. Er zijn een aantal manieren om plinten aan de muurvast te maken, waaronder een plinten montagekit. Een plinten montagekit heeft wel degelijk een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld het vastschroeven van je plinten.

Geen lelijke boorgaatjes

Waar je met het vastschroeven van je plinten aan je muur mee te maken zult krijgen, is het feit dat je boorgaatjes in je plinten zult hebben. Uiteraard kan dit allemaal weggewerkt worden door gebruik te maken van vulmiddel, maar dit is allemaal extra moeite. Je kunt er ook voor kiezen om een plinten montagekit aan te schaffen. In dat geval hoef je namelijk helemaal niet met schroeven in de weer te gaan, maar plak je je plinten feitelijk gewoon tegen de muur.

Erg gemakkelijk

Hoewel het vastschroeven van plinten natuurlijk ook niet zo’n ingewikkelde klus is, is het ook niet zo dat je voor een plinten montagekit veel meer werk hoeft te verrichten. Het is wel zo dat het praktisch is om je plinten en je muur even stofvrij te maken, maar daarna is het eigenlijk heel simpel. Door middel van een kitpistool breng je de kit aan over de gehele lengte van je plinten. Zorg er zeker voor dat je in de hoekjes genoeg kit aanbrengt. Vervolgens kan de plint gemakkelijk aan de muur worden vastgelijmd.

Kies jij ook voor deze manier?

Mocht je de volgende keer dus plinten aan je muren willen bevestigen, dan weet je nu dat het ook op een andere manier kan. Misschien hou je het toch bij het vastschroeven van je plinten, maar het is dus zeker ook mogelijk om een plinten montagekit aan te schaffen. Een plinten montagekit hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn en het kan je leven een stuk gemakkelijker maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden