Heeck veste

Je huis verven als een professional

klusgereedschap

Je huis verven als een professional

Geplaatst op

Na een aantal jaar kun je er niet meer omheen: het huis moet een nieuw likje verf krijgen. Je wilt natuurlijk een zo goed mogelijk resultaat. Met deze tips zal je huis eruit zien alsof een professioneel klusser je huis onder handen heeft genomen.

Egaliseer het oppervlak

Met welk deel van je huis je ook aan de slag gaat, zorg ervoor dat het oppervlakte waarmee je aan de slag gaat egaal is. Elk gat, gleuf of ongelijkheid moet idealiter eerst weggewerkt worden voordat je aan de slag gaat. Op deze manier krijg je een prachtig resultaat en hoef je ook nergens twee keer overheen.

Gebruik een primer

Vooral bij donkere en nieuwe muren is het aan te raden eerst een primer aan te brengen. Vooral nieuwe muren zuigen werkelijk de verf op. Primer zorgt voor een betere aanhechting van de verf en het bedekt plekken en mankementen. Veel schilders mixen alvast een klein beetje van de verf door de primer, zodat de onderlaag alvast de juiste tint heeft. Op deze manier bedekt de bovenste laag verf de andere laag perfect.

Stof in plaats van plastic

Je kunt een plastic beschermlaag aanbrengen wanneer je gaat schilderen, maar een stoffen kleed is beter. Je hebt vast nog wel een oud katoenen kleed ergens liggen. Het voordeel van stof is dat het altijd plat ligt en ook verfdruppels opneemt. Het is makkelijk te verplaatsen en je kunt eenvoudig ergens omheen leggen.

Voldoende bereik

Bij het schilderen van je huis is het belangrijk dat je overal eenvoudig bij kunt. Kies voor een telescoopsteel als je plafonds en hoge muren moet schilderen. Als je buiten aan de slag gaat is het aan te raden een rolsteiger te regelen. Zo creëer je een stabiel oppervlak om op te staan en kun je ook ontspannen schilderen.

Mocht je binnenkort aan de slag in en rond je huis, houd dan rekening met bovenstaande tips. Zo lijkt je huis weer als nieuw.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden