Heeck veste

Muziekstudio in de tuin, kan dat?

Muziekstudio

Muziekstudio in de tuin, kan dat?

Geplaatst op

Veel muzikanten dromen over een studio bij huis. Gewoon om hun muziek op te kunnen nemen. Dit kan vele doelen dienen. In deze blog gaan we deze langs om je een indruk te geven van de mogelijkheden die je hierdoor zult hebben. We gaan op een muzikale reis. Kijk snel met ons mee!

Een plek bepalen

Wanneer je een muziekstudio gaat inrichten is stap 1 natuurlijk om een plek te bepalen. Ga je hem op zolder maken, in de schuur of in een blokhut in de tuin? De verschillende plekken zo hun voordelen:

  • Op zolder kun je echt een aparte wereld maken die helemaal voor de muziek geschikt is. Het slim om een gedeelte van de zolder om te bouwen tot een muziekcabine, zo hoef je alleen daar de vloer, plafond en de wanden te isoleren. Het voordeel is ook dat er meerdere vloeren tussen de zolder en de woonkamer zitten. Op deze manier zul je beneden geen geluid horen.
  • In de schuur heb je te maken met een wand die aan die schuur van je buren zou kunnen grenzen. Die moet je dan extra isoleren. Je hebt hier niet net zoals op zolder meerdere vloeren tussen je studio en de woongedeeltes. Ook in de schuur kun je een gedeelte maken dat een gesloten omgeving vormt waaruit het geluid niet kan ontsnappen.
  • Een blokhut die los staat van je woning schept direct een bijzondere sfeer. Helemaal los van de rest van de wereld schrijf je al snel je beste nummers. Een blokhut kun je prima geluidsdicht maken. Plaats op de wanden een geluidsisolerend materiaal, dit is te krijgen bij de muziekspeciaalzaak. Laat je hierover informeren bij een speciaalzaak.

Kosten

Als het gaat om de kosten van een geluidsdichte plek in huis, dan kun je het zo duur maken als jezelf wilt. Wanneer je gaat voor een klein deel van de kamer, dan is het goedkoper in vergelijking met de totale isolatie van de kamer. Een goedkope optie is om een vocal booth rond je microfoon te maken. Zo kun je met een houten constructie of plastic bak beiden gevuld met geluidsabsorberend materiaal, je vocalen zonder echo’s opnemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden