Heeck veste

Over welke kwaliteiten beschikt een goede aannemer?

Verschillende aannemers

Over welke kwaliteiten beschikt een goede aannemer?

Geplaatst op

Is laatst onderzoek gedaan naar hoeveel deadlines de gemiddelde aannemer mist. Het zou je misschien school keren maar dit is gemiddeld 70%. De oorzaak van dit hoge percentage is vooral personeelstekort. Maar je hebt ook hele goede aannemers tussen zitten die deadlines wel halen. En wat doen deze aannemers anders dan de aannemers die hun deadlines niet halen. In deze blog gaan we het hebben over kwaliteiten die een goede aannemer heeft.

Ervaring

Een goede aannemer is een handelsman met ervaring in elk aspect van de bouw. Van makkelijke reparaties tot aan het inrichten en bouwen van huizen, een goede aannemer heeft er ervaring mee. Ook al gaat het in de praktijk vaak zo, dat de aannemer sub aannemers inhuurt, maar dan moet de aannemer zelf toch ook wel verstand hebben van de klus. De hoofdaannemer is namelijk degene die de verantwoordelijkheid draagt, de roosters maakt en er zeker van moet zijn dat elke sub aannemer zijn werk op tijd af heeft.

Reputatie

Wanneer je een goede ervaring hebt met iemand die een service levert, zul waarschijnlijk je vrienden over vertellen als zij ook zo iemand nodig hebben. Een reputatie van een aannemer heeft een directe correlatie met de kwaliteit van het werk dat hij levert. De beste manier om er achter te komen of een aannemer een goede reputatie heeft, is om aan voormalige klanten te vragen wat hun ervaring was.

Integriteit

Een aannemer met integriteit zal nooit een klant om te veel geld vragen en zal altijd doen wat hij heeft afgesproken. Zo’n aannemer neemt ook de verantwoordelijkheid voor elk aspect van het project. Deze integriteit neemt zorgen weg bij de klant. Dit betekent niet dat er nooit een foutje zal worden gemaakt. Het betekent dat als er een fout wordt gemaakt, dat hij op een correcte manier rechtzet.

Flexibiliteit

Deze flexibiliteit heeft betrekking op hoe een aannemer zijn agenda kan aanpassen en hoe snel dit kan gebeuren. In de bouw zijn er veel processen die moeten gebeuren vanuit verschillende partijen vaak. Deze bijenkomst van partijen met hetzelfde doel vraagt in gevallen om flexibiliteit. Dit betekent soms ook overwerken, werken in het weekend en in de avond. Een goede aannemer takes one for the team op momenten.

Conclusie

Een goede aannemer heeft dus ervaring in zijn vak en alle aspecten van het vak. Zo’n aannemer beschikt ook over een goede reputatie, is integer en is op de goede momenten flexibel. Zoek je een goede aannemer? Bezoek dan aannemer Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden