Heeck veste

Tijd voor een nieuwe badkamer? Check eerst deze 3 design-tips

Make-over badkamer

Tijd voor een nieuwe badkamer? Check eerst deze 3 design-tips

Geplaatst op

Het verbouwen van je badkamer kan een klus zijn waar je niet zo op zit te wachten. Daarom hebben we onze top 3 ontwerptips voor badkamers op een rij gezet. Wat je plannen ook zijn, zorg dat je vooraf goed nadenkt over wat je precies wilt. Zoek informatie op en bereid je goed voor. Het zal zich op de lange termijn uitbetalen en de kans op fouten verkleinen. Begin in ieder geval met het lezen van de onderstaande tips. Ben je op zoek naar sanitair vanuit de regio Amsterdam? Bezoek dan de website Tonscholten.nl: Sanitair Amsterdam.

Bepaal de indeling van de nieuwe badkamer

Kijk eerst naar je huidige badkamerindeling en overweeg op basis daarvan wat je wilt ontwerpen. Denk eraan: soms kan het veranderen van de inrichting net zo effectief zijn als een heel nieuw ontwerp. Als je een compleet nieuwe badkamer koopt, beslis dan wat je wilt en meet op of je hier genoeg ruimte voor hebt. Badkamers worden steeds luxer, dus je kunt een bad overwegen als je daar ruimte voor hebt. Voor kleine badkamers zijn er wastafels en toiletten die je aan de wand kunt monteren, zodat je meer vrije ruimte hebt en de badkamer ruimer oogt.

Doe inspiratie op

Neem de tijd om verschillende ideeën te verkennen en te zien wat er allemaal is. Er zijn tegenwoordig stijlen voor alle soorten badkamers. Lees tijdschriften, brochures en online sites zoals en bewaar de ideeën die je mooi vindt in een map of creëer een moodboard op Pinterest om een sfeer te bepalen voor je ideale badkamer. Denk aan tegels en verlichting en wat je op de vloer gaat leggen. Kies je voor zwarte tegels, of witte tegels? Denk ook aan veiligheid zoals antislipvloeren, vooral als je jonge kinderen hebt.

Wees niet bang voor verandering

Soms vergeten we het belang van de badkamer. Van even een moment ontspannen tot het ’s ochtends haastig douchen en tanden poetsen; we brengen er veel tijd door. Helaas kun je, in tegenstelling tot de woon- of slaapkamer, niet zomaar een paar kussens verwisselen in je badkamer en daarmee een compleet nieuwe look krijgen. Een badkamer make-over betekent letterlijk opnieuw beginnen. Het lijkt misschien ontmoedigend en voelt als een enorme klus, maar we beloven dat het de moeite waard is als het eenmaal gedaan is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden