Heeck veste

Tips voor het inrichten van een kleine woonkamer

Tips voor het inrichten van een kleine woonkamer

Geplaatst op

Wanneer je niet de luxe hebt van een grote woonkamer, kan die al gauw klein en opgepropt lijken. Daarom geven wij in deze blog een aantal tips voor het efficiënt inrichten van je woonkamer. Zelfs als je een kleine woonkamer hebt kan deze er gezellig uitzien!

Lichte kleuren

Doordat donkere kleuren op je afkomen, zijn donkere kleuren niet ideaal voor in een kleine woonkamer. Hierdoor oogt de ruimte nog kleiner dan dat deze eigenlijk is. Maak daarom gebruik van lichte kleuren. Dit kan je doen door lichte kleuren sikkens verf te gebruiken op de muren en het plafond. Ook de vloer is een belangrijk element van de kleine woonkamer. Bij het gebruik van een verkeerde kleur of materiaal, kan de ruimte heel klein lijken. Het zou dus geen gek idee zijn om voor de vloer dezelfde kleur te kiezen als de muren. Op deze manier wordt de ruimte één geheel. 

Verlichting

Hoe meer daglicht er in de kamer komt hoe beter. Hierdoor wordt de ruimte ook vergroot en krijgt de kamer een frisse indruk. Heb je weinig tot geen ramen in de ruimte? Dan is een kunstmatige en goede sfeerverlichting een must. 

Multifunctionele meubels

Een bedbank, een eettafel met een uitschuifbaar blad. Er zijn heel veel verschillende soorten meubels die je voor meerdere dingen kunt gebruiken. Dit is heel handig wanneer je klein woont. Ook zou je kunnen kijken of je de vensterbank kunt veranderen in een werk- of studeerplek. Dit zou je kunnen doen door deze bijvoorbeeld iets breder te maken. 

Gebruik de hoogte

Probeer alle ruimtes te gebruiken, kijk zo ook naar de hoogte. Je kunt bijvoorbeeld de woonkamer hoger laten lijken door smalle kasten tegen de wanden te plaatsen. Ook kan een opbergwand erg handig zijn. Dit is ideaal wanneer je meer ruimte nodig hebt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden