Heeck veste

Tips voor het reinigen van je afvoer

loodgieter

Tips voor het reinigen van je afvoer

Geplaatst op

Afvoersystemen in elk huis ontwikkelen op een gegeven moment opstoppingen en daar kan je niet omheen. Zonder de juiste kennis kan het schoonmaken van een afvoer in je huis een vervelende ervaring zijn. Als je riolering de neiging heeft om verstopt te raken, of het nu gaat om je wastafel, vloer of afvoer van de badkamer, dan zijn er eenvoudige stappen die je kunt nemen zonder dat je je lokale loodgieter hoeft in te schakelen. Lees deze tips om je afvoer van klompen vrij te houden en het water goed te blijven afvoeren.

Tip 1: Gebruik eerst de typische huismiddeltje, de zuiger, met het schoonmaken van een verstopte afvoer of toilet. Een goedkoop hulpmiddel, een meerderheid van de kleine verstoppingen van de afvoer kan worden verwijderd met een directe zuiger.

Tip 2: Giet een soda oplossing in een gootsteen om geuren te verwijderen. Het is goed voor de gootsteen omdat het voorkomt dat er vet zich ophoopt in de afvoerputten na het schoonmaken van de vaat van het eten.  Dit is een kleine truc om te voorkomen dat verstopte afvoerputten in de eerste plaats te voorkomen, wat je een hoop geld kan besparen.

Tip 3: Ga naar je lokale winkel en koop een drain cleaner oplossing voor eventuele klompen in je riolering die je niet kunt krijgen met een zuiger. Zorg ervoor dat je alle informatie over afvoerreiniger oplossing te lezen als bepaalde oplossingen zijn gemaakt voor bepaalde afvoeren – sommige chemische afvoerreinigers kunnen beschadigen plastic buizen of afvalverwijdering geïnstalleerd in de gootstenen. Volg alle aanwijzingen zorgvuldig op om de afvoer goed schoon te maken. Houd er echter rekening mee dat herhaald gebruik van chemische drainreinigingsoplossingen je sanitair na verloop van tijd kan beschadigen.

Tip 4: Onderschat nooit de kracht van azijn en zuiveringszout, vooral niet als je niet wilt dat je chemische reinigingsmiddelen in een verstopte afvoergoot giet om deze schoon te maken. Goedkoop en veilig voor gebruik, kan een klein beetje van azijn en zuiveringszout je afvoerkanalen van om het even welke verstopping vrij houden, en het krijgt ook de scherpe geur van de hand die door om het even welke gootsteenstoppen wordt gemaakt. Een halve kop van baksoda die in om het even welk afvoerkanaal wordt gegoten dat door een halve kop azijn en dan wat kokend heet water wordt gevolgd is de perfecte natuurlijke afvoerkanaalreinigingsmachine. De twee ingrediënten reageren met elkaar om zich te ontdoen van verstoppingen zonder je leidingen permanent te beschadigen.

Tip 5: Koop of huur een mechanische slang om de afvoer van ongewenste verstoppingen te reinigen. Rijg de mechanische slang door de verstopte afvoer om de verstopping er met de hand uit te duwen en je afvoer schoon te maken. je kunt een mechanische slang met een tuinslang gebruiken om eventuele verstoppingen uit de hoofdafvoer van je huis naar het riool te verwijderen. Bedreig de mechanische slang in de pijp, verwijder hem als hij eenmaal verstopt is en steek de tuinslang met het water in de pijp op volle kracht.

Als deze tips je na een paar pogingen niet hebben geholpen om je afvoer van verstoppingen te verwijderen, neem dan contact op met een erkende, professionele loodgieter om het over te nemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden