Heeck veste

Verhuishacks anno nu: doe er je voordeel mee

Verhuishacks anno nu: doe er je voordeel mee

Geplaatst op

Veel mensen zijn nog onhandig als het gaat om verhuizen. Dit is helemaal niet erg, want het is niet voor niets dat er veel verhuisbedrijven zijn, mensen verhuizen nu eenmaal niet zo vaak en dan is de oefening ook wat minder. In deze blog willen we je een aantal hacks voor verhuizen geven, zodat het allemaal wat makkelijker gaat. Lees snel verder en doe je voordeel met deze handige tips.

Maak een plan

Zonder een plan loopt de verhuizing in de soep dat wil je natuurlijk niet. Alle grote bedrijven die met verhuizen bezig zijn doen dit ook. Een plan kan heel eenvoudig op een Excel bestandje rondgestuurd worden naar alle mensen die jou gaan helpen. Vaak zullen dit familie en vrienden zijn. Als zij weten waar ze aan toe zijn kunnen ze ook toezeggen dat ze mee kunnen helpen en hoelang op een bepaalde dag. Zet erin welke tijden er aangehouden worden om de verschillende zendingen van A naar B (lees: van de oude naar de nieuwe woning), met aanhanger of busje te brengen. 

Hanteer een code

Naast het werken met een plan is het ook ontzettend handig om te werken met een code. Schrijf op de dozen wat de inhoud is en ook welke kamer. Je zou voor de kamer ook een code kunnen nemen bijvoorbeeld A is woonkamer. Zet dit in een groot bestand zodat je kunt controleren of alle dozen zijn. Zo is het een stuk minder gemakkelijk om spullen kwijt raken die je dan vervolgens weer moet gaan opzoeken tussen de verschillende andere dozen en dat gaat weer tijd schelen.

Verhuizen naar het buitenland

Wanneer je gaat verhuizen naar het buitenland kan het een heel ander verhaal worden, misschien is het dan zelfs beter om een verhuisbedrijf je spullen te laten verhuizen. Natuurlijk kun je het ook zelf doen, zeker als het bijvoorbeeld in Duitsland of België is en je niet superver hoeft rijden. Dan scheelt dat wel een heleboel geld, zeker zo’n € 4000. Wat je het beste kunt doen wanneer er een beperkt aantal spullen naar het buitenland moet, is bijvoorbeeld het huisraad verkopen in Nederland en alleen de belangrijkste spullen meenemen in een paar dozen. Dan kun je op die manier jezelf ´relocaten´ (van het Engelse relocation). Ook is het mogelijk om een pakket versturen buitenland optie te kiezen bij een vervoerder, wanneer je dit beveiligd en aangetekend laat versturen, is het ook mogelijk om later nog spullen te laten zenden die je nodig hebt, als je eenmaal aangekomen bent. Het gaat dan om niet essentiële spullen die je bijvoorbeeld pas na enkele weken nodig hebt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden