Heeck veste

Wat kun je allemaal met pallets doen?

muziek studio DIY

Wat kun je allemaal met pallets doen?

Geplaatst op

Veel mensen dromen ervan om een muziekstudio thuis in te richten. Dat kan ook met pallets! Het hele idee is dat je elementen bouwt van pallets waarmee je een studio of mancave kunt inrichten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder in deze blog. Be creative!

Een vloer of podium

Een van de manieren om een beetje de ruimte te isoleren, is een vloer aan te brengen. In een vrijwel kale zolder met betonvloer, is het prettig om een houten podium te hebben waarop je versterkers neer kunt zetten. Zo staan ze een beetje van de vloer af, waardoor je minder geluidsoverlast hebt. Een podium zorgt voor een centrale omgeving in de ruimte. Wanneer je dit met pallets doet, dan krijg je direct een robuuste look. Lekker do it yourself. Kost ook helemaal niks, zo’n pallet heb je al voor 10 euro. Dus daar kun je een flink deel van de vloer mee bestrijken. Wel even afschuren anders zit je met splinters.

Meubels

Je moet natuurlijk even de nodige maatregelen nemen als je met meerdere mensen wilt zitten. We bedoelen dat er voldoende zitplekken moeten zijn. En dan kan heel goed met pallets. Daar maak je eenvoudig banken en stoelen van. Er zijn zelfs speciale kussens ,verkrijgbaar bij veel winkels, die je op de pallets kunt doen. Zo zit het wat relaxter. En helemaal fijn om te weten, je hoeft niet eens de boormachine en schroeven tevoorschijn te halen. Je kunt gewoon een paar pallets stapelen en zo een verhoging met een zitvlak realiseren.

Bonus: vocal booth nodig?

Een vocal booth kopen in de winkel gaat je veel geld kosten. Het kan veel goedkoper gerealiseerd worden, door een klein kastje op een statief te maken. Dit kastje beplak je aan de binnenkant met foam die geluid absorbeert. Dat scheelt al weer een hele ruimte, zoals een kast, bekleden met deze foam. Het is makkelijk en kost nauwelijks geld.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden