Heeck veste

Wat zijn de beste tips tegen woninginbraak?

inbraakbeveiliging

Wat zijn de beste tips tegen woninginbraak?

Geplaatst op

Hoe goed is jouw woning beveiligd? Mocht je nog nooit een inbraak hebben meegemaakt kan dit thuis laks gedrag veroorzaken. Het aantal woninginbraken is momenteel aan het stijgen in Nederland. Eén inbraak is al een inbraak teveel. Met een aantal handige tips van 4-Locks Slotenmaker Haarlem kun je de kans op een succesvolle inbraak flink verkleinen. Lees hier meer over in deze blog. 

Woning sloten

De eerste stap in het beveiligen van je woning is het zorgen voor goede sloten. Zijn de sloten van jouw deuren nog in een goede staat? Mocht je al roestverschijnselen zien dan is het hoogtijd om je sloten een onderhoudsbeurt te geven. Naast deuren kun je ook de ramen beveiligen. Zijn jouw ramen benaderbaar vanuit buiten? Denk hierbij aan alle klimmogelijkheden rondom je huis. Met een anti-klimstrip of een vergrendeling op de ramen kun je deze extra beveiligen.

Het verlaten van je woning

Wanneer je de woning verlaat sluit je gebruikelijk je deur achter je dicht. Draai deze in zijn geheel op slot. Check daarvoor of je alle ramen en andere deuren ook dicht hebt gedaan en ook op slot. Laat verder geen waardevolle spullen rond slingeren die vanuit buiten zichtbaar zijn.

Noodsleutel

Er zijn veel gezinnen die gebruik maken van een noodsleutel. Zoals een sleutel in een plantpotje in de tuin, onder de deurmat of op een plekje in de dakgoot. Handig wanneer bijvoorbeeld je kinderen naar binnen kunnen als je als ouder niet thuis bent, maar tegelijkertijd ook een makkelijke prooi voor inbrekers. Doe dit dus ook niet meer aangezien dit stap 1 is op de checklist van de inbreker.

Schrik de inbreker af

Een inbreker maakt altijd zijn afweging voordat hij overgaat tot een poging om in te breken. Zorg dat jouw woning niet voldoet aan de wensen van een inbreker. Denk hierbij aan makkelijke verstopplekken en de indruk dat er niemand thuis is. Zorg dat jouw woning ook voor de buren goed zichtbaar is. Snoei bijvoorbeeld de heg goed bij en ruim grote rommel op. Laat daarnaast bij een avondje weg een lamp aan in de woonkamer of installeer sensor lampen rondom je woning. Dit kan aandacht trekken van omstanders en of de buren.

Voor een lange periode weg

Wanneer je voor een langere periode weg gaat van huis, dan word je woning een aantrekkelijkere prooi voor inbraak. Er zijn namelijk inbrekers die huizen in de gaten houden op je aanwezigheid. Een aangelaten lamp werkt dan niet meer zo goed. Je kunt hier verschillende maatregelen voor nemen. Laat bijvoorbeeld wat spullen liggen op de tafels, om een indruk te wekken dat iemand toch thuis is. Daarnaast kun je de buurman vragen of hij zijn auto af en toe op jouw oprit parkeert.

Op en top beveiligen

Wanneer je jouw woning echt op en top wil beveiligen dan is het aangeraden om een inbraakbeveiliging aan te schaffen. Er zijn tal van bedrijven die jouw gehele woning inbraakveilig kunnen maken. Met een luid alarm trekt de inbraak al snel de aandacht van omstanders en word je gelijk op de hoogte gebracht, zodat je snel kan schakelen met de politie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden