Heeck veste

Wat zijn de voordelen van een keramisch parket

Wat zijn de voordelen van een keramisch parket

Geplaatst op

Een keramisch parket, ofwel houtlook tegels, worden steeds populairder. Dit komt omdat de tegels er heel mooi uitzien en ook nog eens erg praktisch zijn. Het is namelijk de perfecte optie wanneer je een vloer wilt met de uitstraling van hout, maar je eigenlijk geen zin hebt in het bijkomende onderhoud. In deze blog beschrijven we een aantal voordelen van een keramisch parket.

De uitstraling

Een keramisch parket is een prachtige imitatie van een echte houten vloer. Doordat de techniek tegenwoordig zo goed is, is de imitatie bijna niet te onderscheiden van echt hout. De vloer is ook nog eens in heel veel verschillende soorten verkrijgbaar, hierdoor passen de tegels vrijwel in elk interieur. Een ander bijkomend voordeel van het keramisch parket, is dat het goed tot zijn recht komt in vochtige ruimtes. Denk hierbij aan de badkamer of in de keuken, zelfs voor buiten zijn ze geschikt.

Vloerverwarming

Misschien wist je het al, maar keramiek geleidt warmte beter dan hout. Hierdoor is dit ook perfect in combinatie met een vloerverwarming. Doordat het keramiek warmte absorbeert en doorgeeft, kan deze warmte in je woning gehouden worden. Doordat deze warmte wordt vastgehouden, is de vloer ook nog eens energiebesparend en dus ook enigszins goed voor het milieu.

Onderhoudsvriendelijk

Houten vloeren vergen veel onderhoud. Daarbij moet je ook nog eens oppassen met vlekken en chemische stoffen. Met een keramisch parket heb je hier echter geen last van. Dweilen en stofzuigen is het enige wat je hoeft te doen! Ook verkleurt de vloer niet door de zon of door het dweilen. Het parket is slijtvast en krasvrij. Op deze manier kan de vloer heel lang mee en is deze dan ook nog eens mooi!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden