Heeck veste

Welke boomsoorten passen bij de stijl van je tuin?

Tuin design

Welke boomsoorten passen bij de stijl van je tuin?

Geplaatst op

Bij de inrichting en het ontwerpen van je tuin is het van belang om rekening te houden met een algehele stijl en uitstraling. Net als het geval is bij de inrichting van je huiskamer, wil je ook dat je tuin er niet uitziet als een bij elkaar geraapt zooitje. Dit betekent dat je goed moet nadenken over niet alleen de tuinmeubelen die je uitzoekt, maar ook de planten, bloemen en bomen die je in je tuin laat plaatsen. Ben je benieuwd naar welke boomsoorten goed passen bij welke stijl in de tuin? Lees dan gauw verder in onze blog. 

Een Oosterse zen-stijl 

Een tuin in Oosterse stijl is nog steeds erg populair. Deze tuinen staan ook wel bekend als een zentuin. Zoals de naam al enigszins verraadt, zijn deze tuinen vooral bedoeld om even helemaal tot rust te kunnen komen. Vaak wordt dit gedaan door middel van het plaatsen van watervalletjes voor het geluid van stromend water, het plaatsen van stenen en rotsen. Ook zien we vaak typerende bomen en planten, zoals bijvoorbeeld de Japanse esdoorn. Ook rododendrons zijn samen met de Bonsaiboom, bamboe en mos en uitstekende aanvulling op een zentuin. 

De mediterrane tuin 

De landen rond de Middellandse zeegebied hebben vaak een vergelijkbare Flora en Fauna. Zo zul je in Italië, Griekenland, Portugal, Spanje, Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Egypte de nodige olijf- en palmbomen aantreffen. Houd je van deze culturen en deze sferen? Dan is een mediterrane tuin echt wat voor jou. Kleed deze aan met kleurrijke bloemen en tuintegels van aardewerk om zo de mediterrane sfeer in huis te halen. Andere leuke elementen die je zou kunnen toevoegen aan je mediterrane tuin, om op die manier nog meer en sfeer te creëren, zijn door in de tuin ook kruiden te planten. Denk bijvoorbeeld aan kruiden zoals rozemarijn, basilicum en tijm. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden