Heeck veste

Zelf dak repareren of een dakdekker inhuren?

Dakdekker bellen

Zelf dak repareren of een dakdekker inhuren?

Geplaatst op

Bij een probleem aan je dak, bijvoorbeeld een lekkage, kan je als handige klusser denken: dit los ik zelf wel op. Maar het is niet aan te raden om zelf je dak proberen te repareren. In plaats daarvan raden we aan op een professionele dakdekker uit Haarlem in te huren om de klus voor je te doen. Je weet dan zeker dat alles goed gerepareerd wordt je niet voor extra kosten komt te staan, bijvoorbeeld wanneer je het zelf probeert maar het alleen maar erger maakt.

Veiligheid

Een van de belangrijkste argumenten om niet zelf je dak te repareren, is de veiligheid. De meeste ongelukken gebeuren in en om het huis. Een dakdekker weet waar hij op moet letten wat betreft de veiligheid. Een dakdekker heeft bijvoorbeeld altijd een veilige trap en schoenen met een goed profiel. Ook hebben dakdekkers de benodigde certificaten die bewijzen dat ze weten hoe ze veilig moeten werken.

Gereedschap

Je hebt zelf misschien wel het nodige gereedschap, maar een dakdekker beschikt altijd over het beste gereedschap en weet wat hij nodig heeft voor elke klus. Als handige doe-het-zelver zul je waarschijnlijk zelf eerst nog gereedschap bij moeten kopen, terwijl je dat daarna nooit meer gaat gebruiken.

Voorbeeld: lekkage repareren

Een voorbeeld waarom je niet zelf je dak moet repareren. Stel je hebt een lekkage. Dan moet je de lekkage eerst opsporen; iets wat moeilijk is voor iemand die er geen ervaring mee heeft. Mocht je de lekkage vinden en het repareren, dan ben je er nog niet altijd. Bij een schuin dak kan de lekkage namelijk ‘aan de buitenkant’ op een andere plek zitten dan ‘aan de binnenkant’. Zo kan het zijn dat je een week na de reparatie op zolder alsnog een lekkage hebt. Een professionele dakdekker zal dit niet overkomen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden