Heeck veste

De belangrijkste tips voor een zakelijke verhuizing

verhuis tips

De belangrijkste tips voor een zakelijke verhuizing

Geplaatst op

Een bedrijfsverhuizing is vaak een grote ingreep. Voor een eenmanszaak is het wat gemakkelijker, maar als je tientallen of misschien wel honderden werknemers in dienst hebt dan kost het de nodige planning. Om de verhuizing soepel te laten verlopen kun je verhuisbedrijf Rotterdam inschakelen. Daarnaast helpen we je met een aantal belangrijke voorbereiding tips.

Snelle verhuizing

Een zakelijke verhuizing heeft een hele andere benadering nodig dan een gebruikelijke verhuizing. Wanneer je naar een nieuwe woning gaat dan kun je eventueel al de eerste spulletjes verhuizen of kun je langzaam dag voor dag nog wat verhuisdozen uitpakken. Een bedrijf moet eigenlijk in één keer alles over brengen. Je wilt namelijk niet dat je werkzaamheden te lang stil komen te liggen. Tijd is geld en daarom is het goed om de verhuizing gedetailleerd te plannen.

Maak op tijd een verhuisplan

Er zijn diverse verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in grote bedrijfsverhuizingen. Plan ver van te voren een verhuisdatum in en ga om tafel met een verhuisbedrijf. Ze kunnen dan grote verhuiswagens gaan reserveren voor de verhuisdatum. Dit wil je absoluut niet op het laatste moment doen, met het risico dat er geen geschikt verhuisvervoer beschikbaar is. Daarnaast bieden veel partijen een vroeg boek korting.

Bedrijf werkzaamheden

Je wilt het liefst een zo klein mogelijk effect terugzien op de gebruikelijke werkzaamheden van je bedrijf. Breng daarom ook de partijen waarmee je samenwerkt op tijd op de hoogte van je verhuizing. Het is belangrijk om dit te communiceren, zodat ze hier rekening mee kunnen houden. Op deze manier kun je de impact van een verhuizing op de flow van je bedrijfsleven beperken. Denk hierbij aan:

  • Telefonische bereikbaarheid
  • Opnemen van orders
  • Leveren van diensten
  • Samenwerkingsprojecten

Bereid het nieuwe pand goed voor

Voordat de verhuizing plaats vindt, dan moet het nieuwe pand al klaar zijn. Op deze manier kunnen alle mensen in dienst op de nieuwe locatie gelijk verder met de dagelijkse werkzaamheden. Het voorbereiden van het pand kost de nodige inspanning. Daarnaast ben je ook afhankelijk van andere partijen. Let hierbij op het volgende:

  • Water gas elektra aansluiting
  • Internetaansluiting
  • Telefonische bereikbaarheid
  • Levering van nieuw kantoormeubilair

Daarnaast kun je alvast aan de slag met een indeling voor in het nieuwe pand. Wie komt waar te werken? Als dit is ingedeeld, dan kun je de verhuisdozen ook makkelijker nummeren en bij aankomst in het nieuwe pand al gelijk bij de juiste ruimtes laten plaatsen.

Gebruikelijke verhuistips

Naast de genoemde tips gelden ook de gebruikelijke verhuistips. Zorg voor stevige verhuisdozen en dat alles geordend ingepakt wordt. Op deze manier behoud je het overzicht. Maak eventueel een indeling per afdeling die verantwoordelijk is voor de verhuizing van de eigen spullen.

Gerelateerde berichten

Kunstgrasmatten

Leuke ideeën voor de inrichting van de nieuwe kinderkamer

Als je een nieuwe woning hebt gekocht of gehuurd, dan mag het inrichten beginnen! Als je op zoek bent voor leuke ideeën voor een kinderkamer of...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden