Heeck veste

Je droomkeuken voor minder: tips & tricks!

droomkeuken voor minder geld

Je droomkeuken voor minder: tips & tricks!

Geplaatst op

Een droomkeuken hoeft niet duur te zijn. Tuurlijk, je kunt 4000 euro neerleggen en dan heb je misschien iets wat lijkt op je droomkeuken, maar de grap is dat de droom vaak niet zit in de faciliteiten, maar juist aan de eigen draai die je geeft aan de ruimte. Een keuken van 1100 euro kan met de juiste DIY (do it yourself) aandacht mooier zijn dan die van 4000 euro. Hoe het werkt leggen we je hieronder uit.

Koop slim

De meeste keukenstijlen blijven de komende 10 a 15 jaar nog in zwang, dus het is slim om bij een keuken outlet je nieuwe keuken aan te schaffen. Het hele idee van een outlet is, dat het een winkel is die keukens verkoopt die zogenaamd van het vorige seizoen waren. De grap met keukens is dat ze echt niet snel gedateerd ogen. Het is helemaal slim wanneer je kies voor een min of meer tijdloos design, bijvoorbeeld een minimalistische keukenstijl, dan is de veroudering helemaal te verwaarlozen.

Wat kun je allemaal doen om de droomkeuken in te richten?

Met de aankoop van een keuken ben je er natuurlijk nog niet, want dat is slechts de basis voor de droomkeuken. Het hele plaatje moet kloppen. Daarom snel enkele tips waar je direct mee aan de slag kan. Ze zijn onderverdeeld in de volgende thema’s:

  • Ruimte
  • Voldoende ventilatie
  • Veel daglicht
  • Kies de juiste accessoires
  • Lichtplan

We nemen de punten even met je door.

Ruimte

Tijdens het koken houden veel mensen van voldoende ruimte. Zeker als je graag samen kookt is voldoende bewegingsruimte een must-have. Daarom is het belangrijk om bij het ontwerp van je keuken rekening te houden met een ruime opzet. Wanneer je woning in het keukengedeelte te krap is, dan kun je overwegen om het huis wat uit te bouwen. Dat laatste is een investering in de waarde van je huis. Natuurlijk moet je hier budget voor hebben en je moet uitrekenen hoeveel het kost en hoeveel je er mee zou kunnen verdienen. Laat je hierover informeren door een woningexpert.

Voldoende ventilatie

Na de ruimte is de ventilatie van die ruimte erg belangrijk, want je wilt echt niet in een ruimte staan waar de etens- en bakluchten niet weg kunnen. Een goede afzuigkap en ramen met horren ervoor zorgen voor een gezond binnenklimaat.

Veel daglicht

Elk interieur komt tot leven door voldoende daglicht. Je voelt je lekkerder in een licht interieur. Je humeur gaat erop vooruit en het lijkt wel of je gerechten beter smaken. (natuurlijk moet de eet- of woonkamer dan ook lekker licht zijn. Het koken is een stuk meer ontspannen in een ruim en licht interieur met een goede ventilatie.

Kies de juiste accessoires

Het is belangrijk om voor in je keuken de juiste accessoires te kiezen. Daarmee maak je de droomkeuken helemaal af. In een minimalistisch interieur is het oppassen geblazen, want dan wil je eigenlijk zo min mogelijk accessoires neerzetten, want dan wordt het rommelig. Leuk is het om juist een of twee opvallende items uit te kiezen waarmee je direct een persoonlijk statement kunt maken in je keuken.

Lichtplan

Een lichtplan is een net zoals daglicht een belangrijk aspect van je droomkeuken. In de avond wil je gewoon die moderne sfeer die zowel strak als gezellig is. Die kun je dus heel mooi realiseren wanneer je aandacht besteedt aan het lichtplan. Er zijn ook lichtexperts, zoals interieurdesigners, die je kunnen helpen je droomkeuken perfect te maken.

Meer ontdekken?

Het kan zo praktisch en simpel zijn, met een gietvloer bijvoorbeeld! Kun jij je huis niet in omdat het slot geblokkeerd is door de sleutel aan de binnenkant van de woning? Even slotenmaker bellen en je staat zo weer binnen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden