Heeck veste

Simpel en duurzaam: de voordelen van een gietvloer

gietvloer

Simpel en duurzaam: de voordelen van een gietvloer

Geplaatst op

Een goede basis leggen is voor veel projecten is een gedegen uitgangspunt. Daarin is je interieur geen uitzondering. In deze blog gaan we je uitleggen hoe de gietvloer een goede basis is voor je moderne, industriële interieur. Een blog vol tips en creatieve suggesties. Kijk snel met ons mee en doe je voordeel met de tips die we hieronder voor je verzameld hebben. Be inspired!

Een solide basis met stijl

Een industriële stijl is voor veel mensen het summum van moderne binnenhuisarchitectuur. Er zijn ook zoveel verschillende soorten stijlen waarvan je kunt genieten:

  • Betonlook
  • Grindvloer
  • Betonvloer

Deze worden vaak gemaakt met behulp van polyurethaan en beton. De mengsels verschillen van 10/90 of 20/80 ect. Uit de verschillende mengsels ontstaan diverse vloeren. Met name de eenvoudige looks van de vloer maken hem geschikt om een modern industrieel interieur ‘te dragen’.

Een industrieel interieur

Er zijn een aantal elementen die in vrijwel alle industriële interieurs terugkomen: objecten uit de context van de industrie, een minimalistische designtaal waar een zekere rust uit straalt. Lampen die ooit op straat, in de fabriek of in een schip hingen. Sloop-, wrak- of steigerhout waar meubels van gemaakt zijn. Het geheel is vrij ruw en robuust. Een manier om een basic charisma te geven aan je woning.

Een gietvloer is makkelijk te onderhouden

Wanneer je houdt van een makkelijk te onderhouden vloer, dan is de gietvloer precies wat je nodig hebt. Even stofzuigen en met een vochtige doek erover, maakt de vloer weer spik en span. Dat is ook gemakkelijk wanneer je kleine kinderen rond hebt lopen. Dat scheelt een boel tijd en stress met zo’n vloer. Een gietvloer is waterbestendig door de kunststof eigenschappen, daarom is hij ook zo makkelijk te reinigen. In combinatie met een vloerverwarming raden wij een vloer aan met een hoog percentage kunststof, dat beweegt gemakkelijk mee met de koud/warmwerkingen van de vloer.

Conclusie

Wanneer je gaat voor een eenvoudige look en een zeker tijdloosheid, dan kies je zeker voor de gietvloer. Een vloer met een mooie uitstraling die gemakkelijk te reinigen is. Een boel punten die dit type vloer een aantrekkelijke optie maken.

Meer ontdekken?

Hoe kom je met een slotenmaker snel je huis weer in als je je zelf buitengesloten hebt en hoe leuk zijn tapijttegels in een industrieel interieur? Lees snel verder en laat je inspireren!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden