Heeck veste

Last van verhuisstress? Lees de volgende verhuistips!

verhuizen woning

Last van verhuisstress? Lees de volgende verhuistips!

Geplaatst op

Bij een verhuizing komen veel factoren kijken. Wat wil ik meenemen? Moet ik nieuwe spullen aanschaffen? Heb ik hulp nodig met verhuizen? Moet ik een verhuisbedrijf uit Haarlem inhuren? Iedereen heeft zijn eigen manier in het omgaan met een verhuizing. Dit geldt ook voor de hoeveelheid stress die hierbij komt kijken. We zetten een aantal weetjes voor je op een rij en vertellen je wat de meest stressvrije manier is om te verhuizen.

Wist je dat?

Mensen verhuizen dagelijks van punt A naar punt B. Dit kan een verhuizing zijn naar een andere kamer, verdieping, dezelfde straat, stad, provincie en zelfs over de grens. In Nederland verhuizen gemiddeld 4500 mensen per dag. Een grote oorzaak van een verhoogde stress niveau onder de Nederlanders. De meeste gebruikte redenen om te verhuizen zijn:

  • Groter willen wonen
  • Voor het eerst op jezelf
  • Toe aan een nieuwe woonomgeving
  • Werk
  • Studie
  • Samenwonen met je partner
  • Relatiebreuk

Daarnaast wordt stress ook veroorzaakt doordat er in Nederland veel mensen willen verhuizen, maar de woning of appartement simpelweg niet verkocht wordt.

Voorkom onnodige stress

Er is dus vaak al genoeg stress terwijl de verhuizing nog moet beginnen. Uiteindelijk is het ook onvermijdelijk, maar we kunnen de mate van stress wel verminderen. Met de volgende tips helpen we je alvast vooruit te denken.

Pak de agenda erbij

Voorkom dat je op het laatste moment hulp nodig hebt. Pak de agenda erbij van jezelf, je vrienden en familie. Plan de datum van het verhuizen ruim van te voren in. Houdt hierbij rekening met minstens een maand voorbereidingstijd. Zo kun je de laatste klusjes alvast inplannen, zoals het inpakken en schoon opleveren van de woning.

De schoonmaak

Je ontkomt er eigenlijk niet aan. Het is netjes om je woning schoon achter te halen. In veel gevallen is dit zelfs verplicht. Maak een lijstje van alle kamers van je woning en nog de benodigde reparatieklusjes. Denk hierbij aan een vastzittende deur of gaten in de muur van gebruikte schroeven etc. Door dit goed in te plannen alvorens de verhuizing, bespaar je veel last minute inspanningen.

Heb je veel apparaten?

Maak jij bijvoorbeeld gebruik van een ultra uitgebreid media systeem? Denk hierbij aan de TV, DVD speler, game-consoles, geluidsystemen, surround boxen, chromecast en bijvoorbeeld mediaservers. Maak van te voren foto’s van alle kabelaansluitingen. Pak wat tape en ontkoppel de kabels alleen van 1 kant. Plak vervolgens alle kabels bij het bijhorende apparaat. Dit bespaart al en hoop gepuzzel tijdens het aansluiten in je nieuwe woning.

De meest stressvrije manier van verhuizen

Het moment tot verhuizen is altijd een kwestie van het aftellen van de kalenderdagen. Wil je helemaal stressvrij verhuizen? Huur dan een verhuisbedrijf in! Een verhuisbedrijf helpt je en ontzorgd je van alle inspanningen in het vervoeren van je spullen naar je nieuwe bestemming. Woon je 4 hoog? De meeste verhuisbedrijven beschikken zelfs over een eigen verhuislift! Investeer in een verhuisteam en bespaar je zelf een hoop stress en inspanning.

Gerelateerde berichten

verhuis tips

De belangrijkste tips voor een zakelijke verhuizing

Een bedrijfsverhuizing is vaak een grote ingreep. Voor een eenmanszaak is het wat gemakkelijker, maar als je tientallen of misschien wel honderden...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden