Waar moet je rekening mee houden bij een nieuwe woning?

Iedereen weet dat wanneer je een nieuwe woning gaat kopen, je er niet zomaar vanuit mag gaan dat alles direct naar wens zal zijn. Over het algemeen is het wel bekend dat er diverse kosten gepaard gaan met het verbouwen en/of herinrichten van de woning. Dit kan zijn omdat er bijvoorbeeld allemaal nieuwe meubelen nodig zijn, of omdat je de keuken absoluut niet mooi vindt. In deze blog gaan we wat dieper in op de mogelijke kosten die je kunt maken bij de aanschaf van een nieuwe woning. Nota bene: we behandelen hier vooral de wat duurdere investeringen. 

Een nieuwe vloer 

Een van de zaken die of heel weinig kunnen kosten of heel veel kunnen kosten, is het bepalen van of er een nieuwe vloer in de woning komt. Soms heb je het geluk dat de woning die je hebt gekocht reeds een mooie vloer erin heeft zitten. Als deze past bij je smaak en ook nog eens goed onderhouden is, dan zul je weinig kosten hoeven maken aan de vloer, uiteraard! Toch zullen in de meeste gevallen vloeren vervangen moeten worden. In dat geval is het een vraag wat voor soort vloer je gaat kiezen. De duurste soort vloeren zijn van bijvoorbeeld natuursteen, maar laminaatvloeren zijn vandaag de dag ook bijzonder mooi, en toch stukken goedkoper. 

Een nieuwe keuken 

Een keuken kan bijzonder duur uitpakken. Zeker als je kiest voor de allernieuwste apparaten en naar de showroom gaat van de duurdere partijen. Ook de grootte van de keuken speelt een rol bij het bepalen van de prijs. Kies je bijvoorbeeld voor een keuken inclusief kookeiland, ingebouwde afzuiginstallatie, combinatie oven vaatwasser vriezer en koelkast (allemaal van A-merken). Dat kan een keuken al gauw oplopen richting de 15.000 euro. Kies je echt ervoor apparaten die van een eigen merk zijn, Dan zul je merken dat deze de keuken stukken goedkoper maken. Tevens is het zo dat koelkasten, vriezers en andere apparaten voor keukens doorgaans dienen te voldoen aan diverse Europese richtlijnen. Je zult dus nooit een apparaat kunnen aanschaffen wat waardeloos presteert.