Heeck veste

Welke soort ladder kun je voor welk werk gebruiken?

ladder

Welke soort ladder kun je voor welk werk gebruiken?

Geplaatst op

Werk op een hoog niveau kan interessant zijn, maar welke ladder heb je er voor nodig? In deze blog matchen we de twee voor je. Het aanbod kan overweldigend zijn en een beetje keuze hulp is daarom niet verkeerd. Kijk snel met ons mee en kom er snel achter welke soort ladder het beste past bij het werk dat je doe. Supermakkelijk!

Houten ladder

Voor veel toepassingen is de houten trap geschikt, maar voornamelijk in een authentieke setting, zoals in een studeerkamer of bibliotheek vinden we hem. Een metalen ladder bij een oude (of oud uitziende) boekenkast is toch geen gezicht. Inderdaad dat vinden wij nou ook! Daarom raden we je een houten ladder aan. Het leukste is een ladder die qua hout past bij bureaus, stoelen en de boekenkasten waar hij naast staat.

Ladder dubbele rij treden

Samen werken aan een verfklus, bijvoorbeeld in huis, is een leuke en creatieve aangelegenheid. Dan is een dubbele ladder geschikte om mee te werken. Je loopt allebei de treden op. Zo kun je gemakkelijk aan het werk. Er bestaan ook van dit type ladders die tot wel zo hoog als de dakgoot kunnen reiken.

Keukenladder

De ladder die we allemaal wel eens gebruikt hebben, is natuurlijk de oude vertrouwde keukenladder. Deze gebruik je gemakkelijk voor klusjes in de keuken, zoals de bovenkant schoonmaken van de keukenkastjes of de lampen afstoffen. Ook dingen ophangen in huis gaat een stuk gemakkelijker met een keukenladder.

Werken op dak hoogte

Wanneer je aan het dak moet werken wil je natuurlijk niet via het keukendakje of regenpijp naar boven klimmen. Het is belangrijk dat je veilig naar boven kan. Dit is mogelijk met een schuifladder. Deze worden ook vaak professioneel gebruik om werkzaamheden aan dakpannen of schoorsteen.

Een steiger

Wil je voor langere tijd aan je woning werken dan is het slim om voor een steiger te kiezen. Deze biedt je een werkplatform op hoogte waardoor je efficiënter kunt werken. Een steiger kun je standaard kopen en ook uitbreiden wanneer deze bijvoorbeeld niet hoog genoeg is voor een nieuwe klus.

Conclusie

Welke taak je ook uit te voeren hebt, er bestaat zeker een ladder die erbij past. Het is belangrijk om deze op de juiste manier te gebruiken. Vraag hier informatie over bij de leverancier, zodat je altijd veilig kunt werken.

Meer ontdekken?

Op onze site vind je meer over wonen en onderhoud van je huis. Check onze tips voor het reinigen van de afvoer van je woning en hoe leg je een gietvloer bij zomerse temperaturen?

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden